Isla Reggea buren september dag 2017

Sanitta Presgot en ras Ronny Samen Isla Reggea

Muziek is meer dan een roeping 

Zingen bij de kerk ,het zingen begon al op mn 13 de in suriname op mn 18 kwam ik in een koor verteld Sanitta.

Tot op heden vanaf 2005 bij welzijn en zorg LKP muziek docent.Reggea en blues en ook soul hebben veel invloed op de muziek keuze die ik zelf zing.

Jong geleerd oud gedaan zegt Sanitta lachend.

Ras Ronny afkomstig uit curacao uit een een muzikale family. Als kind maakte hij zelf instrumeneten van Rest materialen.Samen met kinderen uit de buurt ging hij dan muziek maken van huis uit is Ronny gitaaristHij werkt als begeleider bij de Regenboog en organisator van eveenmenten en zingt en speelt in Isla Reggea op you tube kun je verschillende nummers vinden van Ras Ronny 

https://www.youtube.com/watch?v=Tcn-lD-dvcU

1 juni 2017 maandfeest

 Sheikh Tijan Samba

Sheikh Tijan Samba komt uit een familie van Griots die zijn oorsprong heeft in West-Afrika. Zijn vader was Imam, zanger en componist in Gambia.

Bij de Griots wordt al eeuwenlang van vader op zoon de kunst overgedragen, om historische en hedendaagse feiten om te zetten naar levenswijsheden in poëzievorm.

Sheikh Tijan is zanger/muzikant en naar Nederland gekomen met de band Ifang Bondi, een band die jarenlang internationaal succes heeft gekend.

Hij was de leadzanger van enkele bands zoals o.a. Karra Darra, Ifang Bondi, Galawar en Tijan’s

Yeriba en had vele gastoptredens bij andere bands. Hij speelt voornamelijk Afrikaanse muziek en reggae. Eind 2016 is er een nieuwe CD uitgebracht, Gambia Benna.

27 april 2017 Maandfeest

Auxs and the EQ's 

Auxs and EQ oftewel Aureliana en Euclides zijn een aantal jaren een vast team van elkaar. Auxs zingt en EQ speelt gitaar. Daarnaast werken ze met verschillende bandleden om er een leuk feest op het podium van te maken. Ze hebben in de loop der jaren een eigen stijl gecreëerd tussen een jazz flow, soul en een beetje eigentijdse blues kriebels. 

Ze staan jaarlijks op het hoofdpodium van Totally Kwaku festival in Amsterdam met o.a. Rodney op de drums, Kevin op de saxofoon, Nathanniel op de bass, Joel back vocals   en nog een paar andere bandleden om de vibe te versterken

25 maart 2017 maandfeest

Landelijke opschoondag zal bij ons muzikaal begeleid worden door Leonie Bolleboom en Bram Stoeken. Met het liedje wat we verleden jaar tijdens het varend corso al gebruikte.

Leonie verteld :

Bram en ik zijn elkaar bij stichting ‘Op-nieuw’ tegen gekomen. We besloten direct om muziek met elkaar te maken. Iedere week maakten we een nieuw nummer, later zijn we ook muziek gaan gebruiken die ik zelf heb gearrangeerd en heeft Bram er een interessantere variant van gemaakt.

Onze muziekstijlen wisselen van pop, funk, soul en jazz.

Na een paar maanden samenwerken traden we op met de ‘Mooi weer spelen’ op de markt. Nu een jaar later hebben we een open podium opgezet bij stichting ‘Op-nieuw’ en traden we weer op met de ‘Mooi weer spelen’ in bandformatie.

In de toekomst willen we optreden in cafés, festivals en op feestjes. Doordat we meerdere versies met onze muziek maken is er meer mogelijk. We kunnen op rustige plekken akoestisch spelen, knallen met een band of op een feestje los gaan op onze elektronische muziek.